tr_tnav tl_tnav
کد خبر: ۱۳۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره ایران؛
اخیراً تعمیر 6 حلقه چاه در سکوی R4 میدان رشادت با وجود محدودیت‌های به وجود آمده به سبب تحریم‌های بين‌المللی به اتمام رسیده است که با وارد مدار شدن این چاهها حدود 6 هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده شد.
به گزارش هماپرس؛ رییس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره ایران از تعمیر ٦ حلقه چاه سکوی R4 میدان رشادت در 78 روز خبر داد و گفت: این زمان برای انجام این عملیات در نوع خود یک رکورد به شمار می‌آید.
مهندس عباس رجب‌خانی در گفتگو با خبرنگار اعزامی شانا به جزیره لاوان، با بیان این که هم‌اکنون در سکوی نفتی رشادت 14 حلقه چاه به وسیله پمپ‌های درون چاهی فعالیت می‌کنند، گفت: تولید طبیعی این چاهها از پیش از انقلاب اسلامی شروع و هم‌اکنون در حال تولید ثانویه هستند.
وی با تاکید بر استمرار تعمیر و به روزرسانی تاسیسات موجود در دورن و سر چاههای نفتی میدان رشادت به دلیل قدیمی بودن آنها، گفت: اخیراً تعمیر 6 حلقه چاه در سکوی R4 میدان رشادت با وجود محدودیت‌های به وجود آمده به سبب تحریم‌های بين‌المللی به اتمام رسیده است که با وارد مدار شدن این چاهها حدود 6 هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده شد.
رییس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره با اشاره به آغاز تولید زودهنگام در طرح توسعه میدان رشادت گفت: طی دو سال گذشته تولید از چهار حلقه چاه جدید با استفاده از تاسیسات سکوی قدیمی انجام شده است.

صرفه‌جویی ماهانه 600 میلیون تومان در سکوهای رسالت و رشادت

رجب خانی به جایگزینی گازهای همراه نفت با گازوئیل در سیستم احتراق توربین‌های سکوی رشادت و رسالت اشاره کرد و گفت: با اجرای این پروژه از سال 92 ماهانه از طریق کاهش مصرف صورت گرفته در گازوئیل بیش از ٦٠٠ میلیون تومان صرفه‌جویی می‌شود، ضمن این که با اجرای این پروژه پایداری بیشتری در تولید برق ایجاد شده است.
گفتنی است، میدان نفتی رشادت یکی از میدان‌های نفتی ایران است که در 108 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان و در میان آب‌های خلیج فارس است. بهره‌برداری از این میدان از سال 1347 خورشیدی آغاز شد. این میدان نفتی در گذشته با نام میدان نفتی رستم شناخته می‌شد.
این میدان نفتی ابتدا در سال 1965 میلادی کشف و توسط شرکت ایتالیایی ایمینیکو (IMINICO) توسعه پیدا کرد.
میدان شامل 33 حلقه چاه در سه سکو به نامهای R-3 ،R-4 و R-7 است. در زمان جنگ ایران و عراق سکوی R-۷ ابتدا مورد حمله هواپیماهای عراقی و سپس در سال 1366 توسط نیروی دریایی آمریکا مورد حمله قرار گرفت و چاه‌های آن به آتش کشیده شد.
در حال حاضر استخراج و تولید نفت از همه سکوی R-4 در جریان است. از اواخر دهه 80 طرح توسعه این میدان و افزایش تولید نفت از آن تا 75 هزار بشکه در روز آغاز شده است. بر این اساس حفاری 30 حلقه چاه، ساخت مخزن با حجم نیم میلیون بشکه نفت و احداث خطوط انتقال نفت به طول 185 کیلومتر در برنامه کاری قرار گرفت.
منبع: شانا
نام:
ایمیل:
* نظر: